MASSAGETHERAPIE

Massagetherapie kan worden gebruikt om een specifiek probleem of een blessure te behandelen of om spieren en overig zacht weefsel gezond te houden. Door regelmatig te masseren blijft het lichaam soepel en blijven de spiergroepen beter in balans, waardoor een groot aantal problemen en blessures kunnen worden voorkomen of vroegtijdig worden ontdekt.

Bij massage wordt druk uitgeoefend op het zachte weefsel met als doel de onderliggende structuren te beïnvloeden. Het grootste deel van het paardenlichaam bestaat uit spieren waarbij er meerdere spierlagen over elkaar liggen. Alle spieren zijn onderling met elkaar verbonden en kunnen elkaar dan ook beïnvloeden. Spanning in een spier kan naar een andere spiergroep worden doorgegeven waardoor het spanningsgebied en de pijnlocatie verschillend kunnen zijn.

Om optimaal te kunnen profiteren van een massage zal dan ook het gehele paard gemasseerd moeten worden. Alle spiergroepen worden losgemaakt en behandeld, waarbij de pijnpunten bij het paard goed zichtbaar worden.

Masseren heeft niet alleen invloed op de spieren, maar bevordert ook de bloedsomloop, het lymfestelsel, het zenuwstelsel en de huid. Een goede massage draagt bij aan een sneller herstel na een geleverde prestatie of een blessure.

Voor de massage
Na de massage
stonie