EVEN VOORSTELLEN

Als 8 jarig meisje werd ik door mijn ouders voor het eerst op een pony gezet en was ik direct verkocht. We woonden vlak bij de manege en zodra ik uit school kwam was ik daar dan ook te vinden. Heel wat uurtjes heb ik tussen de pony’s en de paarden doorgebracht totdat we op mijn 12de jaar gingen verhuizen naar een boerderij met een weiland erbij. Het duurde dan ook niet lang tot ik mijn eerste eigen pony kreeg. Eentje uit duizenden, waarmee ik al gauw lid werd van de ponyclub.

We reden dressuur, springen en samengestelde wedstrijden tot het hoogste niveau en daarnaast viertal en achttal. Het laatste jaar uit mijn ponytijd ben ik ook pony’s voor andere mensen gaan rijden en uitbrengen op de concoursen en dat ging na mijn 18e automatisch over in het rijden van paarden.

Na de HAVO ben ik dan ook naar de Hippische Beroepsopleiding in Deurne gegaan. In deze periode heb ik bij een aantal grote stallen in de keuken mogen kijken, waaronder de Manege in Sleen, Fokkerij Fortuna Hoeve te Pesse, Hengstenhouderij Brouwer te Marum  en het laatste jaar bij dressuurstal Frenk Jespers te Teteringen. Via het voorrijden van een dressuurhengst en bemiddeling door Frenk ben ik na mijn diplomering in Deurne gaan werken bij de Bollvorm te Dinteroord.

Hoewel bij Frenk Jespers de nadruk lag op dressuur ben ik me bij de Bollvorm voornamelijk gaan richten op het springen. Zowel springen als dressuur had mijn interesse en aangezien dit op mijn pad kwam ben ik jonge paarden springgericht gaan opleiden. De betere paarden werden aangehouden en uitgebracht door Jos Lansink en Roelof Bril die indertijd bij de Bollvorm waren aangesloten en voor mij als leermeester dienden.
De dressuurafdeling in Halsteren werd indertijd bemand door Leida Strijk en natuurlijk heeft Annemieke van der Vorm veel bekendheid gekregen met Incredible, de mooie zwarte hengst die als jong paard in de springstal stond.

 

Na een aantal jaren in het zuiden te hebben gewoond en gewerkt ben ik weer naar het noorden gegaan, waar ik opnieuw een studie ben gaan oppakken.
Naast mijn HBO studie Personeel en Organisatie ben ik paardrijles gaan geven op een vijfsterren manege in Zwolle en had ik een dressuurpaard die ik ben gaan uitbrengen in de sport.
Vanaf 1998 ben ik gaan werken in de arbeidsvoorziening als arbeidsbemiddelaar, werkadviseur, re-integratiecoach en jobhunter, voor zowel commerciële bedrijven als gemeenten.
In het werken met werkzoekenden merkte ik dat er veel mensen zijn die dagelijks pijn in het lichaam ervaren.
Soms werd men hierdoor zo beperkt dat men het eigen beroep niet langer kon uitoefenen.

In de paardenwereld kwam ik eigenlijk precies hetzelfde tegen. Goede jonge paarden die met veel beweging en losheid over het veld draven maar na een aantal jaren achteruitgaan in beweging of met blessures te maken krijgen. Door een artikel in een paardenblad over klachten als gevolg van spierblessures werden mij de ogen geopend en wilde ik alles weten over het functioneren en het disfunctioneren van spieren. Naast mijn werk ben ik dan ook de opleiding voor Sportmasseur gaan doen en aansluitend de opleiding voor Paardenmasseur.

Als sportmasseur van mensen en paarden kan ik veel verlichting geven bij pijn- of spanningsklachten door gevoelige of pijnlijke spieren zich weer te laten ontspannen. Zowel het paard alsook de ruiter kan ik
laten voelen en ervaren wat losheid in het lichaam betekent en welk effect dit heeft op de bewegingsvrijheid……

……Hier komt voor mij het werken met mensen en paarden bij elkaar. Inmiddels werk ik al geruime tijd als zelfstandig ondernemer in zowel Trajectbegeleiding/Jobcoaching alsook Sportmassage/Paardenmassage. 
Ik hoop nog vele mensen en paarden te mogen helpen bij hun (sportieve) sprong voorwaarts in carrière en welzijn.